کتاب «دادههای دیدنی» منتشر شد
در تمام کسبوکارهای موفق دنیا ارتباط موثر با مخاطب یکی از فاکتورهای مهم موفقیت به شمار میرود. این موضوع برای تمام رسانههای معتبر و موفق دنیا هم صدق میکند. در دنیایی که مردم با انبوهی از محتوا احاطه شدهاند و مدام در حال بمباران اطلاعات هستند.
اینکه بدانیم با مخاطبمان چطور ارتباط داشته باشیم و او دقیقا پیام مارا درک کند و در کل خوب بودن خدمات و کیفیت ارائه خودمان را در بهترین سطح حفظ کنیم، یکی از کاربردهای اینفوگرافیک است.
اینفوگرافیک ابزاری مفید و متنوع است که معمولا هیچ حوزهای از فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی نیست که نتوان با کمک اینفوگرافیک اطلاعات را در بهترین شکل به مخاطبان معرفی کنید.
[button type=”rd_3d_bt” animation=”rda_fadeIn” size=”mediumlarge_rd_bt” t_color=”#000000″ b_color=”#f1c40f” radius=”2″ font_weight=”500″ url=”#” target=”yes” position=”ta_center”]سفارش آنلاین کتاب[/button]
در معنای دیگر اینفوگرافیک زبان شماست وقتی خودتان حضور ندارید.
مثالهای ساده و فراوانی در زندگی روزمره ما وجود دارد برای اینکه بدانیم اصولا انسان عکس را بهتر از متن درک میکند.عکسها و تصاویر در کسری از ثانیه در مغز ما پردازش میشوند و برداشت مشخصی برای هر یک از ما به وجود میآورند.
ساعت نمونه معتبری است که در همه مثالها وجود دارد. ساعت یک اینفوگرافیک ساده محسوب میشود. که با تصاویر عقربه معمولا اطلاعات زمان را به ما منتقل میکنند.
نمونه دیگر کروکی آدرس است؛ وقتی از یک نشانی، کروکی در دست داشته باشیم، به سرعت میتوانیم موقعیت محل را درک کنیم و آدرس را پیدا کنیم و احتمالا در این مواقع بهخاطر سپاری آن نیز سهلتر خواهد بود.
اینفوگرافیکها از مجموع آیکونها(نقشک)، نمودارها و جداول تشکیل شدهاند که میتوانند مقادیر مختلف را به صورت تصویر برای ما نمایش دهند به گونهای که فهم و درک آن آسانتر باشد.
دلایل فراوان علمی، شناختی وجود دارد که ما انسانها با تصاویر ارتباط بهتری برقرار میکنیم. اما موضوع کتاب «دادههای دیدنی» بعد از چرایی؟ به چگونگی استفاده از اینفوگرافیک در رشتههای مختلف می پردازد.
فرض بر این است که مخاطب این کتاب اطلاعات مختصری نسبت به این رشته دارد.
[button type=”rd_3d_bt” animation=”rda_fadeIn” size=”mediumlarge_rd_bt” t_color=”#000000″ b_color=”#f1c40f” radius=”2″ font_weight=”500″ url=”#” target=”yes” position=”ta_center”]سفارش آنلاین کتاب[/button]
فصل اول آشنایی با مفاهیم اولیه
در این بخش به تعاریف کلی پرداخته میشود. در قسمت دیگری از اینفوگرافیک به نام دستگاه جلب توجه نام میبرند.همچنین در مورد اضطراب دانش و اینکه چرا افراد همواره دنبال مطالب و محتوای جدید و پیمودن صفحات بیشمار وب هستند بی آنکه بدانند واقعا دنبال چه مطلبی هستند و یا اینکه کدام مطلب برایشان اولویت دارد.
فصل دوم سواد بصری
در این بخش در مورد عناصر بصری ، شناخت این عناصر و اهمیت قرارگیری و اولویت هرکدام مورد بررسی قرار میگیرد. سواد بصری از مباحثی است که در وحلهاول بسیار تخصصی محسوب میشود و در گذشته این باور وجود داشت کسانی که میخواهند وارد این حوزه شوند یا باید هنرمند باشند و یا از علاقمندان گرافیک و هنر باشند. اما در این فصل کوشیده شده اطلاعات مفید و ارزندهای که هم بتواند مخاطب متخصص را راضی نگهدارد و هم بتواند برای مخاطب علاقمند مفید باشد. در حقیقت با مطالعه این فصل میتوانید عناصر بصری را شناخته و اهمیت استفاده از آنها را بدانید. اگر چه به دلیل گستردگی این مبحث در بین مطالب منابع دقیقتر و علمی تری نیز معرفی شدهاند.
فصل سوم مشخصات و کاربردها
یکی از مطالبی که در این بخش بیشتر به آن پرداخته شده موضوع سئو است. این مقوله در سالهای اخیر در کشور ما نیز به موضوعی جذاب و البته پولساز تبدیل شده است. یکی از کاربردهای متنوع اینفوگرافیک نیز بهرهگیری از آن در بهبود سئو و افزایش رتبه سایت در صفحه اول موتورهای جستجو است. خبر خوب این است که کارگاه کاربردهای اینفوگرافیک در سئو در دست تهیه است که اخبار آن از طریق سایت اعلام خواهد شد.
فصل چهارم بایدها و شرح یک کاربرد
رزومههای اینفوگرافی موضوعی است که در ایران به آن کمتر پرداخته شده و همچنان که در کشورهای پیشرفته هر روز به موضوعی داغتر تبدیل میشود توضیح و تشریح آن برای مخاطب ایرانی احساس میشد.دیر یازود این نوع رزومهها میتواند در آیندهای نزدیک توسعه فراوانی یابد و البته که کسانی که از آن بهرهمیگیرند نیز جزو اولینها خواهند بود. گفتنیاست که نحوه شرکت در کارگاه طراحی و تولید رزومههای اینفوگرافیک که توسط گروه طراحی اطلاعات روشنگر در دست تهیه است، به زودی اطلاعرسانی خواهد شد.
فصل پنجم قبل از طراحی
و بالاخره کمی هم در مورد نرم افزارها و شناخت و معرفی کلی آنها در این فصل گفته شده است و البته از موارد مهم دیگری که در طراحی اینفوگرافیک میتوان به آن اشاره کرد،مهارت داستانگویی با اطلاعات است که در این فصل نکاتی در اختیار مخاطب قرار میگیرد. به نظر من موضوع داستانگویی با اطلاعات، یکی از موضوعات بسیار پراهمیت در طراحی اینفوگرافیک است و البته کارگاه مفیدی در این زمینه بهزودیارائه خواهد شد.
معرفی منابع
در انتهای کتاب کتابهای مفید و منحصربهفردی معرفی شدهاند. ۳ کتاب فارسی و چند کتاب انگلیسی که هنوز ترجمه نشدهاند.ولی برای علاقمندان میتواند بسیار مفید باشد. این کتابها با دقتفراوان از بین پر فروشترینهای دنیا انتخاب شدهاند. نویسند’گان این کتابها هرکدام در حیطه فعالیتخود جزو اساتید برجسته این حوزه هستند. در واقع بهترین مرجع علمی و استاندارد اینفوگرافیک برای تمام علاقمندان دنیا کتابهایی است که در این بخش معرفی شدهاند.اگر چه تلاشهای شخصی و کسب تجربه در محیطهای کاری میتواند تجربیات ارزشمندی محسوب شود ولی داشتن اطلاعات علمی دقیق میتواند بسیار کمک کند به افرادی که میخواهند در مجموعه خود از اینفوگرافیک بهرهببرند و یا اینکه طراحی اینفوگرافیک را برونسپاری کنند.
هیچ ریسکی نکنید ، کتاب گارانتی بازگشت وجه دارد
ما به کتاب و محتوای ارائه شده اطمینان داریم و فکر میکنیم که کاملا مفید و کاربردی است. اما برای اینکه مخاطب با خیال آسودهتری خرید را انجام دهد، گارانتی میکنیم پس از اینکه کتاب به دست شما رسید، به هر دلیلی آن را دوست نداشتید میتوانید کتاب را بازگردانید و پول خود را پس بگیرید.
برای آشنایی بیشتر با کتاب و محتوای آن، شما عزیزان میتوانید فصل اول کتاب را به رایگان دانلود کنید. تا با خیال آسودهتری خرید انجام دهید. برای دانلود فصل اول کتاب اینجا کلیک کنید:
[button type=”rd_3d_bt” animation=”rda_fadeIn” size=”mediumlarge_rd_bt” t_color=”#000000″ b_color=”#f1c40f” radius=”2″ font_weight=”500″ url=”#” target=”yes” position=”ta_center”]دانلود فصل اول کتاب[/button]
وقتی خودمون حضور نداریم، اینفوگرافیک بهترین ارائه رو به جای ما انجام میدهد، بهترین اطلاعات در خلاصهترین شکل ممکن و با بهترین طراحی و این در دنیای امروز حداقل کاری است که برای معرفی خودمان،خدماتمان و یا اخبارمان میتوانیم انجام دهیم.
کتاب «دادههای دیدنی» تالیف امید روشنگر با مقدمهای از دکتر مریم سلیمی (مولف و مدرس اینفوگرافیک) در قطع رقعی و با هدف گسترش و آشنایی بیشتر مخاطب ایرانی با مقوله اینفوگرافیک، توسط انتشارات سخنوران همزمان با آغاز نمایشگاه بینالمللی تهران رونمایی شد.
در شرایطی که با کمبود منابع فارسی در زمینه اینفوگرافیک روبهرو هستیم، مطالعه این کتاب میتواند فرصت مغتنمی برای افزایش اطلاعات علاقمندان در این زمینه باشد.
گرافیک اطلاع رسان که ترجمه کلمه Information Graphic یا همان Infographic است، با کلماتی همچون «اینفوگرافیک» ، «اینفوگرافــــی» ، «گرافیک اطلاعاتی» ، «داده نمایی» و… در ایران یاد می شود. در دنیا ، مرزهای مشخصی بین دیتاژورنالیسم»، «اینفوگرافیک»، «گرافیک خبری» و «بصری سازی داده ها» وجوددارد. ولی در ایران، همه آنها با یک عنوان یعنی «اینفوگرافیک» نام برده میشوند. با اینکه گرافیک اطلاع رسان یا اینفوگرافیک از دهه ۳۰ در مطبوعات ایران به اشکال مختلف جلوه کرده ولی نوع مدرن تر آن از دهه ۸۰ مورد توجه و کاربرد قرار گرفته و علیرغم برخی تلاشها، هنوز این نوع گرافیک در مطبوعات چاپی، جایگاه واقعی اش را باز نیافته است. اینفوگرافیک در فضای مجازی و رسانه های آنلاین کشور، بیش از سایر رسانه ها، مورد استفاده قرار گرفته است.
همه خبر داریم که بیشتر از هر زمان دیگری در دنیا به اطلاعات دسترسی داریم یا به عبارت دیگر در هر حوزهای با انبودهی از اطلاعات احاطه شدهایم و گاهی این حجم از اطلاعات انسان را سردرگم میکند. معمولا بهترین دریافتهای انسان بصری است و بیشتر از متن و نوشته با تصاویر ارتباط برقرار می کند. یکی از ابزارهای مهم و قدرتمند در انتقال اطلاعات اینفوگرافی ها هستند. اینفوگرافی به ما کمک می کند تا الگوها و روابط پنهان در اطلاعات را کشف کنیم، درک کنیم و یا ارائه کنیم. با بصری سازی اطلاعات یا داده نمایی، مخاطبان فرصت پیدا می کنند روی منظور ما متمرکز شوند.
[button type=”rd_3d_bt” animation=”rda_fadeIn” size=”mediumlarge_rd_bt” t_color=”#000000″ b_color=”#f1c40f” radius=”2″ font_weight=”500″ url=”#” target=”yes” position=”ta_center”]سفارش آنلاین کتاب[/button]